Papir

Vi samarbeider med de fire store leverandørene i Norge; Papyrus, Antalis, Arctic Paper og Berg Andersen. I tillegg til de mindre papirprodusentene som er representert i Europa.

Om du ønsker råd til valg av papir er du kommet til rett sted. Vi er alltid oppdatert og har et bredt utvalg av prøver av ulike papirkvaliteter. Vi vet nøyaktig hvilke kvaliteter som passer til ulike trykksaker og vi kan veilede deg uansett hvilket behov du måtte ha. Noen papirkvaliteter egner seg ikke alltid til det du tror. Spør du oss før du tar papirvalget kan vi rådgi deg til det mest optimale papiret til din trykksak.

De fleste papirprodusenter har gode prøvekolleksjoner av sitt sortiment. Trenger du en prøvekassett eller dummy tar du kontakt med oss.

Bestrøket papir

Papir som har bestrykning enten som matt, silk eller blank (gloss). På disse kvalitetene bruker man et finere raster. De fleste fabrikker som produserer papir lager samme papir med forskjellig bestrykning slik at man da kan få Matt, Silk og Gloss under samme navn. Disse kvalitetene passer godt til å kjøre på med lakk i alle varianter.

Eksempler: Arctic-serien, Galleri Art, Multi Art.

Ubestrøket papir

Papir som ikke har noe bestrykning og føles matt med en ru overflate. På dette papiret må man trykke med grovere raster. Dette fordi fargen trekker raskere inn i papiret og at punktet kommer til å ese noe. Skal det lakkes, bør lakken kjøres to ganger på disse papirtypene for å få best mulig effekt.

Eksempler: Scandia, Highland Offset, Munken-kvalitetene.

Kartong

Kartong begynner på 250 gram og har som regel en kjerne med bestrykning - alt etter hvilken kvalitet som velges. Kartong kommer i mange forskjellige varianter og de har forskjellige egenskaper. Noen er ensidige og noen har ulike sider – som for eksempel postkort (blank/matt).

Eksempler:
- Invercote passer utmerket til preg da kartongen er ”seig” og preget står meget bra.
- Invercote brukes også ofte til DM-esker og emballasje.
- Ensidig bestrøket kartong brukes til plakater som klebes sammen. 350 gram x 2 som blir klebet til 700 gram. Slike plakater blir stabile og vil ikke slå seg. Brukes som butikkplakater o.l.

Annet papir

Trefritt-, resirkulert-, farget-, bomull- og designpapir. Det er nesten ingen grenser for hvilket utvalg som finnes. Men Norge er et lite land og alt er ikke like tilgjengelig for oss. Men vi skaffer det meste og har prøver på de fleste typer. Ingenting er hyggeligere enn å få besøk av deg som er på jakt etter det helt spesielle.

Papirformater på lager

A4 og A3 for kontormarkedet
45 x 32 cm
45 x 64 cm
64 x 90 cm
72 x 102 cm

Kjekt å vite

– Det er ikke alle papirtyper som ligger i alle formater og i riktig fiberretning.
– Alt papir er et levende materiale og vil forandre seg om fuktigheten varierer.
– Noen kvaliteter kan ha flere ukers leveringstid.
– Selv om alt papir per def. er miljøvennlig, så kan ikke alt papir merkes med miljømerke.